2014. október 30., csütörtök

3 bevált tipp, és nem marad hiba az önéletrajzodban

Mielőtt elküldenéd a jelentkezésedet:

 
1. Hagyd állni egy napot!


Írd meg ma az önéletrajzodat és pihentesd egy napot. Aludj rá egyet. Az emberi agy egy idő után elfárad, így nem leszel képes jól fogalmazni, annak pedig semmi értelme, hogy összecsapd a munkát. Hidd el, kipihenten biztosan kiszúrsz majd egy-két apró hibát, elírást, amit még elküldés előtt gyorsan kijavíthatsz. Próbáld ki, megéri!

2. Nyomtasd ki!


Egy kinyomtatott szövegben sokkal könnyebben rálelsz a hibákra, mintha ugyanazt az írást a képernyőn néznéd. Önéletrajzodban is tuti fel fogsz fedezni pár javítandó részt, ha azt papírról olvasod, nem pedig Word dokumentumból. A nyomtatás nem a legkörnyezetbarátabb megoldás, de a karrierépítés szempontjából mindenképpen az egyik leghasznosabb.

3. Kérj meg valakit, hogy olvassa el!


Egy külsős, független személy teljesen más nézőpontból képes értelmezni a leírtakat. Lefogadom, hogy lesz legalább egy észrevétele, megjegyzése az anyaggal kapcsolatban. Talán Te soha nem vennéd észre azt, amit ő fog. Lehet, hogy éppen azon az "apróságon" múlik majd az, hogy behívnak-e interjúra.


Ezek a módszerek valóban működnek és hatásosak. Mindenképpen megéri őket alkalmazni, ha tökéletes pályázati anyag elküldésére törekszel.

Ha nem vagy biztos benne, hogy jó-e az önéletrajzod, küldd el nekem és átnézem! Címem: oneletrajzugynokseg@gmail.com

Pintér Mátyás

2014. október 28., kedd

10 dolog, amivel gyorsabban találsz munkát



 1. Beszélj ismerőseiddel, barátaiddal!

Mondd el nekik, hogy munkát keresel/állást váltanál, de azt is közöld, hogy milyen területen kívánsz elhelyezkedni, így biztosan eszükbe jutsz majd, ha a látókörükbe kerül egy lehetőség. Feltétlenül izzítsd be a személyes kapcsolati hálódat és rendszeresen kérdezz rá, hogy van-e valami fejlemény.

2. Vezess naplót!

Mindent, amit az álláskeresés során teszel (jelentkezel valahová, beszélsz valakivel) jegyezz fel magadnak. Írd fel, hogy pontosan mikor, melyik munkára milyen önéletrajzot küldtél és azt is, hogy mikor, kivel és mit beszéltél. Hidd el, egy idő után már nem fogsz fejből emlékezni mindenre, ezért nagyon hálás leszel, ha minden meglesz egy helyen, ráadásul ezzel elkerülhetsz olyan kínos szituációkat is, hogy felhívnak egy helyről, de nem ugrik be pontosan, hogy mit is pályáztál meg ott.

2. Használd a közösségi médiát!

Biztosan fent vagy Facebookon, és legalább kétszáz ismerősöd van ott is. Nyilván nem vagy mindenkivel szorosabb kapcsolatban, de a megbízható barátoknak nyugodtan küldhetsz egy rövid üzenetet, amiben leírod, hogy szeretnél új vizekre evezni és gondoljanak rád, ha hallanak valamit. Ezzel egy időben nézd át a profilodat és szedd le a kevésbé "szalonképes" fotóidat és korábbi bejegyzéseket, mert a leendő munkáltatók bizony sokszor leellenőrzik a jelöltek Facebook adatlapját.

3. Jelentkezz az illetékes munkaügyi központtál!

Valószínű, hogy ki nem állhatod a hivatali sorban állást, de ha szerencséd van, akkor jó eséllyel gyorsan túl vagy a regisztráción, ezt követően pedig már be is kerültél a rendszerbe. Nincs biztosíték, hogy azonnal tudnak állást ajánlani, de ha kifogsz egy segítőkész kollégát, akkor ő minden felmerült lehetőségről tájékoztat majd, és megadja az aktuális állásokat kínáló cégek elérhetőségét is.

4. Regisztrálj a legnagyobb álláskereső oldalakon!

Ilyen például profession.hu, monster.hu, cvonline.hu, jobline.hu. Szánj elég időt a regisztrációs felületek kitöltésére, mert minél több információt adsz meg magadról, annál könnyebben találnak rád a munkaadók. További előny, hogy ezeken az oldalakon lehetőséged van állásértesítést is beállítani, ami azt jelenti, hogy rendszeresen küldeni fogják az aktuális állásajánlatokat az email címedre.

5. Vedd fel a kapcsolatot munkaerő-kölcsönző és közvetítő ("fejvadász") cégekkel!

Magyarországon nagyon sok ilyet találsz, de fontos, hogy csak az ismerteket és a hivatalosan  működőket válaszd. Menj fel a weboldalukra, írj nekik emailt, keresd őket személyesen és időnként érdeklődj telefonon is. A legnagyobbak: trenkwalder.hu, addecco.hu, work-force.hu, pannonjob.hu, dologido.hu, prohuman.hu, de a Google segítségével könnyen megtalálod a számodra legközelebbi megoldást.

6. Keress meg cégeket célirányosan!

Tudtad, hogy a legtöbb szabad álláshelyet a cégek meg sem hirdetik? Ezek az úgynevezett rejtett állások. Éppen ezért kiváló megoldás, ha közvetlenül keresed meg azokat a kiszemelt vállalatokat, ahol szívesen dolgoznál. Nézz utánuk a neten, hívd fel a központi számukat (ha a közvetlen szakmai területet nem találod) és tudd meg, hogy kihez fordulhatsz jelentkezéseddel. Írj az illetékesnek egy levelet, nyomtasd ki, küldd el postán, majd néhány nap múlva érdeklődj telefonon!

7. Használj "alternatív" csatornákat és eszközöket!

Lehet, hogy felhúztad a szemöldököd az előző bejegyzés végén olvasott postai levélnél, de hidd el, ha ilyet küldesz az emailek világában, máris kitűnsz a tömegből. Egy közvetlenül a célszemélynek címzett "hagyományos"  levélre sokkal jobban felfigyelnek, mint az elektronikus változatra. Ugyanilyet hatást érhetsz el, ha személyesen látogatsz el leendő munkáltatódhoz és úgy érdeklődsz a lehetőségekről. Itt sem garantált, hogy azonnal valami biztatót mondanak majd, de, ha időnként újra akcióba lépsz, akkor előbb-utóbb célba érsz.

8. Jelenj meg új vizeken!

Bizonyára hallottál már a LinkedIn oldaláról, ami egy szakmai közösségi oldal. Ha itt regisztrálsz, sokkal nagyobb esélyed lesz elhelyezkedni, mivel itt elsősorban szakmai kapcsolatokat építesz, nem pedig baráti szálakat szövögetsz. Ezen kívül, ha jó a megjelenésed és a kommunikációs készséged, akkor jó ötlet lehet egy rövid bemutatkozó videót készíteni magadról és azt feltölteni a Youtube oldalára, majd azt küldeni önéletrajz "helyett". Ez az úgynevezett videó cv, ami 1-2  percben mutat be Téged a leendő munkaadódnak.

9. Hirdesd magad!

Adj fel magadról egy hirdetést, amellyel felkeltheted leendő munkáltatód figyelmét és érdeklődését! Vannak ingyenes internetes oldalak, de használhatod a nyomtatott sajtót is. Természetesen ne zalaegerszegi oldalon hirdess, ha Nyíregyházán kívánsz elhelyezkedni, illetve gondolj bele abba is, hogy a leendő főnököd, munkatársaid milyen szakmai oldalakat böngészhetnek rendszeresen. Egy jól megválasztott felület és egy frappáns szöveg könnyen berepíthet az áhított munkahelyre.

10. Látogasd az állásbörzéket!

Az állásbörzék és egyéb nyílt napok kiváló alkalmat nyújtanak ahhoz, hogy személyesen, testközelből találkozz cégekkel. Keress rá a neten, hogy mikor és hol lesz legközelebb állásbörze, vegyél magadhoz jó pár önéletrajzot, öltözz föl egy fokkal elegánsabban mint a hétköznapi megjelenésed, és irány a rendezvény! Ne foglalkozz a koroddal, ezek a fórumok nem csak frissen végzett fiatalokhoz szólnak. A lényege a kapcsolatépítés; így tehát menj, érdeklődj, kérdezz és jegyzetelj! Amelyik cég megtetszik, onnan feltétlenül kérj elérhetőséget és miután hazaértél, máris tervezd meg, hogy mikor és hogyan fogod őket "bombázni".


Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot a Fecebookon oldalon ide kattintva.

Ha kérdésed van, vagy segítséget szeretnél, akkor írj nekem erre a címre: oneletrajzugynokseg@gmail.com 

Pintér Mátyás

2014. október 16., csütörtök

Tudtad, hogy mindenki értéket teremt? Igen, még Te is!


Önéletrajzodban kommunikálj úgy, hogy meglássák Benned és munkádban a leendő hasznot! Ehhez pedig az kell, hogy a másik fél, jelen esetben a kiszemelt cég és az új főnököd fejével gondolkodj. Mit tippelsz, vajon mit szeretnének kapni munkádtól? Milyen értéket „teremtesz” majd nap mint nap? Ha sikerül ezt egy-két rövid, frappáns mondattal megfogalmaznod, akkor sokkal-sokkal többet érsz majd az álláspiacon, mint a többi jelentkező.

De hogyan adja el magát például egy takarítónő? Hogyan teremthet értéket már az önéletrajz-írás során?

Több módszer is jól jöhet, ilyen például:




            1. Ha jelenlegi munkájáról ír:

 „Úgy dolgozom, hogy munkámmal senkit nem zavarok, soha nem vagyok „láb alatt”. Igaz, hogy szinte észrevétlen vagyok, de a tükör mindig ragyogó, az asztalok mindig pormentesek és a sehol nem látni zsíros ujjlenyomatot. A kollégáim hirtelen felmerült igényeit, pl. kiborult kávé feltörlése, elfogyott tisztítószer pótlása, időjárás miatti sűrűbb felmosás – azonnal megoldom.” 
  
2. Ha a jövőt vázolja fel:

„Minden reggel friss illatú, tökéletesen tiszta iroda fogadja majd Önt, ezáltal sokkal hatékonyabban tud majd dolgozni és eredményesebben tárgyalni. Nem kell többé aggódnia, mert mindig üres szemetes, csillogó kávéscsészék, foltmentes, tökéletesen átlátszó ásványvizes poharak várják majd. Üzletfelei és tárgyalópartnerei is el lesznek ragadtatva - majd meglátja.”
 
      3. Ha más valaki szavaival dicséri (értékeli) a saját munkáját:

A főnököm egyik tárgyalópartnere egyszer elismerően megjegyezte: „Ez igen, ki takarít itt? Add meg a számát, dupla pénzért átcsábítom magamhoz! :) ” Vagy: „Ilyen tiszta irodában nem is jártam még!” „Hm, nagyon szeretem a bútorápoló szereknek ezt a könnyed illatát, mindig öröm ide jönni”. „Végre, nálatok mindig van mentes ásványvíz is, nem kell külön kérnem és nem csapvizet hoznak..”

A lényeg: Mindig gondolkodj a másik fejével és tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket: 

Mit várhatnak el tőlem?
Mit akar olvasni rólam a leendő főnököm?
Mi az, amit a többi jelentkező biztosan nem fog leírni önéletrajzába?

Kérdésed van? Írj nekem: oneletrajzugynokseg@gmail.com
Pintér Mátyás
Kövess Facebookon is IDE KATTINTVA.

2014. október 14., kedd

Melyek a leggyakoribb önéletrajz-gyilkos kifejezések, és hogyan változtass rajtuk?


Vannak olyan szavak és kifejezések, amelyek önálló, felsorolásszerű használatával gyakorlatilag kimondod a halálos ítéletet az önéletrajzod felett. Kerüld őket mint a tüzet, mert rettentő közhelyesek, ráadásul ha ilyeneket írsz az anyagodba, akkor semmivel sem különbözöl a szürke tömegtől és a személyzetisek egy kalap alá vesznek a többi, unalmas pályázóval.
Mellőzd tehát a következőket:

"Jó kommunikációs képességgel rendelkezem"

Még jó. Egy beszédhibával rendelkező személyt aligha vesznek fel mondjuk szóvivőnek. De tényleg: ki dönti el, hogy mi számít JÓ kommunikációs képességnek? Hol van a jó és a rossz kommunikációs képesség közti határvonal? Látta már valaki? Én nem. Amíg nem támasztjuk alá konkrétumokkal, hogy mit értünk jó kommunikációs képesség alatt, addig a személyzetis szeme csak unottan végigsiklik az önéletrajz felett, ugyanis ezeket mindenki beleírja az önéletrajzába.



"Kreatív (vagy kreatív személyiség)"

Hogyne. Igazi kihívás reggelente kitalálni, hogy szeletelve, vagy bedörzsölve tegyük a fokhagymát a pirítósra, vagy hogy melyik cipőt válasszuk a nadrágunkhoz, de ezektől még nem leszünk az átlagnál kreatívabbak. Egyébként is az olyan munkaköröknél, amelyek tulajdonképpen nem is igényelnek kreativitást, felesleges erőlködni ennek a tulajdonságnak az emlegetésével.

"Csapatjátékos"

Attól még, hogy nem kapunk idegrohamot, ha két másik kollégánkkal kell osztoznunk egy irodán, még nem biztos, hogy mi vagyunk a céges szervezeti hierarchia pótolhatatlan láncszemei. Valószínű, hogy egy több fős vállalathoz pályázol (nem pedig egy egyéni vállalkozó mellé), ahol azért az a minimum követelmény, hogy képes legyél csapatban dolgozni. Elvégre is nem remetéket keresnek, ráadásul egyre több cég ma már projekt alapokon működik, ahol az összhang nélkülözhetetlen.

"Motivált"

Persze, hogy motivált vagy. Dolgozni akarsz, hogy meg tudj élni. Tiszta sor, de sajnos a munkáltatók, nem egészen csak ezt a motiváltságot keresik. Ha csak annyit írsz le, hogy motivált vagy, akkor az ugyanolyan, mintha arra lennél büszke, hogy van két kezed, amivel majd dolgozni fogsz. A motiváció a munkavégzéshez egyik legszükségesebb tulajdonság, így, ha nem írod le pontosan, hogy mit értesz ez alatt, nem fogják tudni értelmezni.


"Megbízható"

Nem lopsz? Nem fecseged ki a céges titkokat? Elvégzed a munkát, amit rád bíznak? Nagyszerű! De ezek is mind olyan tényezők, amik alapból benne kellene hogy legyenek minden emberben. Ettől még nem leszel különb, jobb, másabb mint a többi ezerötszáz jelentkező.

"Önállóan dolgozni tudó"

Hidd el, senki nem lesz azért hálás, ha fél év múlva már nem kell melléd egy állandó munkahelyi támasz, egy segítő kolléga, akihez bármikor fordulhatsz, ha segítségre szorulsz. A cégek elvárják, hogy minél hamarabb önállóvá válj (többek között ezért is van a próbaidő), aztán ne szívd tovább senki energiáját, hanem menjél a "bányába" lapátolni, vagy bármilyen más módon bevételt termelni. Az, hogy valaki önálló, dicséretes. De egyáltalán nem kiemelkedő teljesítmény.

"Jó szervezőkészség"

Reggeli, gyereket az oviba, munka, vásárlás, főzés, házimunka, stb. Bizony, szervezést igénylő - de a munkaadókat kevésbé érdeklő - napi feladatok. Persze-persze, nyilván nem is ezekre gondolnál, amikor leírtad az önéletrajzodba. De akkor pontosan mikre is? Mert tényleg jól hangzik, hogy jól szervezel, de csakis akkor, ha alá tudod támasztani, hogy mit és hogyan szerveztél meg eddig.

És a sort hosszasan lehetne folytatni, olyan elcsépelt, üres szavakkal, mint például: dinamikus, céltudatos, határozott, proaktív, problémamegoldó, innovatív, pontos, precíz stb. Ezekre mind-mind ugyanazok igazak, mint a fenti példák esetén, azaz, ne használd őket pusztán önmagukban felsorolva!

Rendben, de akkor mi a megoldás? Lássuk!

Első lépés:

Először is, ne kezdj el mindenfélét felsorolni magadról! Közelítsd meg a kérdést a leendő munkáltatód oldaláról! Gondolj bele, vajon milyen embert szeretnének abba a munkakörbe, amit éppen megpályázni készülsz. Egy múzeumi teremőrnek nem valószínű, hogy ugyanolyan tulajdonságok kellenek, mint egy televíziós bemondónak.

Második lépés:

Nézd meg az adott álláshirdetés 'Elvárások' részében leírtakat. Onnan szépen ki tudod puskázni azokat a készségeket és képességeket, amelyeket elvárnak a jelentkezőktől. Csakis ezekre alapozz! Csakis ezekkel kapcsolatban írj az önéletrajodban!

Harmadik lépés:

Példa, példa, példa! Írj példákat! Konkrétumokat, eredményeket, egyedi sikereket. Ezek fogják érdekelni a személyzetiseket, ezekbe tudnak kapaszkodni, ezek miatt leszel számukra érdekes. És ezekről fognak majd kérdezni a felvételi elbeszélgetésen. Add bele önéletrajzodba eddigi életed savát-borsát, ízesítsd meg rendesen azt a jelentkezést!



Nézzünk néhány példát:

Jól kommunikálsz? Akkor ilyeneket írj:

Napi kapcsolatot tartok tíz kollégával és több mint húsz partner céggel.
Felelős vagyok a hivatalos levelezés lebonyolításáért.
Naponta több mint ötven bejövő hívást fogadok és telefonos tájékoztatást nyújtok.
Rendszeresen én írom meg cégünk éves katalógusát.
Átlagosan naponta száz vásárlónak segítek a problémája megoldásában.

Jó szervező vagy? Néhány lehetséges példa:

Az év végi vállalati rendezvények egyik fő szervezője vagyok.
Felelek három közvetlen kollégám napi munkájának megszervezéséért.
A cégvezetés rám bízta az irodai eszközök teljes körű beszerzésének lebonyolítását.
Egyszerűsítettem az irodai adminisztrációs folyamatokat...

Kreatív vagy? Akkor hasonlók jól jöhetnek:

Kitaláltam egy új eljárást...
10 év után nekem sikerült megváltoztatnom/egyszerűsítenem a...
Én felelek a weboldalunk tartalmi feltöltéséért.
Az elmúlt fél évben három önálló ötletemet is megvalósította a cégvezetés...

Valóban csapatjátékos vagy? Bizonyítsd be hasonlókkal:

A projektben tizenketten vettünk részt, amiben én feleltem a ...-ért.
Csapatunk érte el a legjobb teljesítményt a tavalyi évben.
A kollégák engem választottak meg a ... élére/vezetőjévé/koordinátorává.
A projektben az én végeztem a

Pontos, precíz? Támaszd alá ilyenekkel:

Hibaszázalékom végig 2 % alatt volt, ami egyedülálló a cég életében.
Sosem volt határidős megcsúszásom.
Pontosságom és precízségem miatt engem bíztak meg az adminisztráció ellátásával.
Olyan jól rendszereztem, hogy a vezetőm idejéből naponta 1 óra is felszabadult.



Ugye érzékelhető a különbség?

Összefoglalva: Gondolj bele, hogy az a cég, ahová jelentkezel, még egyáltalán nem ismer Téged. Ne csak egyszavas tulajdonságokat írj magadról, mert minden pályázó ezt teszi, ezért nem fognak tudni megkülönböztetni a többiektől. Ha úgy érzed, hogy valamiben valóban erős vagy, akkor azt egy-két rövid, konkrét mondattal támaszd is alá. Ezek a mondatok pedig annál hatékonyabbak, minél precízebben mutatják a múltbeli eredményeidet, értékeidet.

Hasznosnak találtad az írást? Kövess a Facebookon is, ehhez kattints és lájkolj IDE KATTINTVA

Kérdésed van? Írj nekem, szívesen segítek!
Pintér Mátyás
Címem: oneletrajzugynokseg@gmail.com

2014. október 9., csütörtök

Emese így tért vissza a munka világába

Emese fiatal családanya. Érdeklődési köre szerteágazó, sosem unatkozik, sok a hobbija. Szeret tenni-venni, érdekli a népművészet. Mosolygós, vidám. Korábban több helyen is dolgozott, így például pénzügyi területen, kereskedelmi cégnél, gyártó vállalatnál és saját vállalkozásban is. Műszaki érdeklődésére alapozva viszont pár évvel ezelőtt - immár felnőtt fejjel - eldöntötte, hogy továbbtanul. Ennek köszönhetően egyik álma a közelmúltban már teljesült: mérnöki diplomát szerzett. A másik álma viszont ezidáig még váratott magára. Saját vállalkozásból, GYED-ről, GYES-ről visszatérve nem igazán keresték a munkáltatók. El volt keseredve. Élete azonban néhány hete megváltozott. Az alábbi levelet pár napja írta nekem.

„Kedves Mátyás!

Két éve bújtam folyamatosan az álláshirdetéseket, nagycsaládos anyukaként. Sikertelenül. Kétségbeesetten.
Első alkalommal, amikor találkoztam az Önéletrajz Ügynökség hirdetésével, még szkeptikus voltam. Majd, mikor harmadik alkalommal láttam meg a hirdetésedet, úgy voltam vele, hogy „ugyan, mit veszíthetek?!”

Azt hiszem, ez volt a mostanában elkövetett legjobb döntésem.

Bevallom, nagyon meg is lepődtem, mikor első, kérdésekkel teli levelemre pár órán belül már jött is a válasz. Majd kérdések halmaza. 
Rengeteg kérdést kaptam, mindezt azért, hogy minél jobban személyre szabott lehessen az önéletrajzom. 

Elküldtem a válaszaim és az általam eddig használt önéletrajzot.  
Mikor megkaptam az átdolgozott verziót, nagyon megtetszett. Rövid, velős, strukturált és célirányos volt.  

Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen alapos odafigyeléssel lesz elkészítve az önéletrajzom! De tényleg!  

(Akkor gondolkoztam el azon, hogy az addigi önéletrajzom, amit alaposan, "legjobb tudásom" szerint saját magam készítettem el,  valójában már az az unott, „tizenkettő, egy tucat” kategória lett, amilyet pont hogy nem akartam. Az a tipikus: "nagyon akarom, hogy történjen már valami" önéletrajz.)

De, megmondom őszintén, még itt is szkeptikus voltam! Azt gondoltam, hogy rendben-rendben, nagyon szép, nagyon más, jónak néz ki ez a Célzott Önéletrajz, de ettől még egyáltalán nem biztos, hogy működik.

Így próbát tettem. 

Az önéletrajzomat mindenhol kicseréltem, jelentkeztem a kiszemelt állásokra és láss csodát….volt, ahol már másnap felhívtak!!!! Igen, másnap. 

Olyan helyről is kaptam hívást, ahonnan nem is számítottam volna!!! Mindezt úgy, hogy előtte válaszra sem méltattak a munkáltatók. Pedig ugyanolyan típusú állásokat pályáztam. 
Azóta két hét telt el. Eredmény: még négy megkeresés, ebből három sikeres első körös interjú.

Most pedig az önéletrajzomat büszkén lengetem, hogy „igen, ez vagyok én!!!” 

Nagyon örülök, mert az új önéletrajzommal nemcsak új lehetőségeket kaptam, hanem újra lendületet és kedvet is az álláskereséshez!  
Már egészen biztos vagyok benne, hogy az első lépés igenis az önéletrajzon múlik.
Őszintén: Csak ajánlani tudom!

Szívből köszönöm!
Tóth Emese”

Emesének pedig innen is üzenem, hogy boldogan segítettem önéletrajzának átírásában, és szívből örülök a sikereknek! :)

Ha Te is szeretnél már végre állásinterjúra menni, de eddig nem jártál sikerrel, írj nekem:
Pintér Mátyás
oneletrajzugynokseg@gmail.com

2014. október 1., szerda

SIKER! Most érkezett:


Reggel leültem a gép elé és két olyan email is érkezett, amitől én is kiugrottam a bőrömből.
Két kedves hölgy írt, akiknek segítettem átírni régi önéletrajzukat:

"Szia Mátyás!
Már be is hívtak interjúra ahhoz a céghez, akiknek múlt héten küldtem el a jelentkezésemet! :)
Még egyszer nagyon köszönöm!
Kriszta"

"Szia Mátyás
 Képzeld, felgyorsultak körülöttem az események. Ma megkeresett egy Budapest melletti cég, pénteken megyek is hozzájuk elbeszélgetésre. Sőt, ma már egy fejvadász cég is hívott, egy  Heves megyei multihoz tudna kiajánlani..
Emese"

A Célzott Önéletrajzzal Neked is sikerül!

Szeretnél te is olyan önéletrajzot, amivel behívnak állásinterjúra? Írj nekem: oneletrajzugynokseg@gmail.com

Kövess minket Facebookon is, ehhez kattints IDE

Pintér Mátyás