2014. szeptember 30., kedd

Miben hasonlít egy jó önéletrajz és az első randevú?



Ebben:

"A jó önéletrajz pont olyan, mint egy jó első randi. Nem az eljegyzés a célja, csak a kíváncsiság felkeltése, hogy akarja a következő randit a másik."

És valóban:

Az önéletrajz elkészítése csak egy folyamat kezdete. A célja nem az, hogy állást vagy éppen új megrendelést szerezz általa, hanem az érdeklődés felkeltése.

De mi is kell hozzá?

Elsősorban némi önismeretre van szükséged, tudnod kell milyen problémára kínálsz megoldást és hogyan.

Másodszor, érdemes minél jobban megismerni a közönséged az az akinek(akiknek), az önéletrajzod szól. Ez esetben a személyes kapcsolati hálód valamint a Google és a Linkedin sokat segíthet.

Végül pedig az első kettő ismeretében, a megfelelő forma kialakítása.




Ha tetszett az írás, és szeretnél Te is profi önéletrajzot, kövess minket IDE kattintva.

(A szöveg és a képek forrása: Personal Branding)

2014. szeptember 22., hétfő

Íme az álláskeresés tiltott szava:

Tudtad azt, hogy ha úgy keresel állást, hogy azt mondod a személyzetisnek: "bármilyen munka érdekel", akkor ő abból annyit fog megérteni (kihallani): "nem tudom mit akarok, az önéletrajzom is céltalan, tedd be hát a fiókod legmélyére!" És el is teszi jó mélyre. 

"Bármi? Ezt meg sem hallottuk!"

Sajnos valóban így van. Az a szó, hogy 'bármi', tulajdonképpen annyit tesz mint a 'semmi'.

Talán hallottad már a mondást, hogy: "Aki nem tudja merre tart, annak minden út a sehovába vezet".
Vagy így: "Semmilyen szél sem kedvező annak, aki nem tudja, milyen kikötőbe tart."

Bizony. Ha Te nem mondod meg, hogy milyen állást szeretnél (vagy még céltudatosabban: milyen állást akarsz), akkor a világon senki nem fog azon elgondolkodni, hogy milyen munka is kellene neked...

Igen, a cégek keresnek időnként új munkatársakat, de például úgy, hogy: gépészmérnök, takarító, sofőr, recepciós, logisztikai vezető, területi képviselő, pénzügyi asszisztens, stb. Sosem keresnek Jolly Jokert!

Hajlamosak tehát azt gondolni akaratlanul is, hogy akinek bármi jó, az a személy tulajdonképpen céltalan. De egy céltalan jelentkezőt hogyan vegyenek fel akármilyen komoly munkakörbe?

A saját helyzeteden könnyítesz tehát, ha MINDEN egyes álláspályázatodnak adsz egy célt. 
Igenis Te takarítónak
Te raktárosnak
Te kertésznek
Te értékesítőnek
Te tesztmérnöknek 
Te vezérigazgatónak jelentkezel,

nem pedig bárminek. 

Sose add oda (vagy küldd el) tehát jelentkezésed senkinek azzal, hogy "bármit elvállalok", vagy "akármilyen munka érdekel".

Mert azt nem tudják értelmezni. 

Ha tudod az irányt, hamarabb célba érsz!

Lehetséges, hogy szorult helyzetben vagy és nagyon kellene már valamilyen állás, de vedd a fáradtságot és mindegyik jelentkezésednek külön adj egy fókuszt! Csakis így érhetsz célba!

Pintér Mátyás
oneletrajzugynokseg@gmail.com

2014. szeptember 18., csütörtök

Ezeket NE írd bele az önéletrajzodba!

Az önéletrajznak nem egy tényeken alapuló, őszinte életrajzi összefoglalónak kell lenni! Az önéletrajz csak azokat az elemeket tartalmazza, amelyek a kiválasztott munkakör szempontjából Téged előrébb vihetnek! Ez nagyon fontos!

Csak néhány példa:

Ha messze laksz a megpályázott állás helyétől - ne írd bele a lakcímed az önéletrajzba!

Ha sok energiát elvesz a négy gyermekeddel való foglalkozás - ne írd bele önéletrajzodba, hogy nagyon szeretnél már visszatérni a munka világába, de gyerek mellett milyen nehéz!

Ha nem beszélsz idegen nyelvet - ne írd le, hogy nem beszélsz nyelveket!

Ha volt egy-két rövidebb időszak életed során, amikor családi ok (pl. zűrös férj, feleség, stb.) miatt nem volt bejelentett munkahelyed - ne írd bele önéletrajzodba!

Ha iskolát, vagy képzést valamiért nem fejeztél be - ne írd bele anyagodba, hogy nem fejezted be, mert...!
...

És a sort még lehetne folytatni.

Gondold végig és összefoglalva:



Pintér Mátyás
Önéletrajz-tanácsadó
oneletrajzugynokseg@gmail.com

Az Önéletrajz Ügynökség Facebookon is fent van. Nyomj egy "Tetszik"-et! KATT IDE

Az 5 leggyakoribb hiba az önéletrajzokban - a Google HR menedzsere szerint

Megjelent egy írás, amelyet a Google HR menedzsere készített, és ami ide kattintva megtekinthető. Arról szól, hogy van olyan hét, amikor a Googlehöz nemzetközi szinten akár 50 000 önéletrajz is érkezik. Nézzük, hogy a szakember mely hibákat tartja a leggyakoribbnak és azt, hogy ezekkel kapcsolatban - általánosságban - Magyarországon mi a jellemző.



1. HELYESÍRÁS HIÁNYA

Nálunk is gyakran előfordul, talán az is elmondható, hogy az önéletrajok több mint felénél. Sokszor megesik, hogy egy, már meglévő önéletrajzunkhoz utólag írunk információkat, de nem vesszük észre, hogy ezáltal megbomlik mondjuk az alany-állítmány egysége. Nagyon fontos tehát, hogy amikor úgy gondoljuk, hogy készen vagyunk, hajtsunk végre még egy utolsó ellenőrzést. Ez többféleképpen történhet: olvassuk el a mondatokat a lap aljától felfelé haladva, így külön-külön meg tudjuk állapítani azok helyességét. Kiváló segítség, ha a számítógépen készített jelentkezést kinyomtatjuk és úgy futjuk át; biztosak lehetünk benne, hogy azonnal észreveszünk valamit. De jó megoldás, ha megkérünk valakit (családtag, barát), hogy olvassa el munkánkat.

2. NEM MEGFELELŐ TERJEDELEM

Jómagam is találkoztam már pályafutásom során három-, négyoldalas , vagy annál hosszabb önéletrajzokkal, de tapasztalataim szerint idehaza az emberek többsége jól tudja, hogy maximum két oldal teljesen elegendő. Egy ideje viszont már én is vallom, hogy ha valaki igazán profi, akkor egy oldalban kiválóan el tudja érni a legfontosabb célt: hogy behívják állásinterjúra. A fenti írás is remekül rávilágít a lényegre, mégpedig, hogy semmi mást ne tartsunk észben, amikor jelentkezést írunk, csak annyit, hogy ott kell lennünk az interjún! Ehhez azonban nem kell ellőni az összes puskaport már a kiválasztási folyamat legelején. Az önéletrajz nem egy életpálya részletes összefoglalása, hanem jóval inkább egy lényegre törő reklámanyag, ami a figyelem felkeltésével éri el a sikert. Két oldalnál többet senki nem fog végigolvasni, de aki egy oldalban képes önmagát igazi értékes zsákmánynak bemutatni, annak biztosan nyert ügye van, hiszen máris a lényeglátó, összegző, rendszerező, meggyőző képességeiről tesz tanúbizonyságot.

3. FORMAI HIBÁK

Egyetértek. A szép szerkesztés már fél siker, de ennek ellenére a legtöbb (!) önéletrajz nem egy szemet gyönyörködtető látvány, és itt most nem a csili-villi formázási lehetőségek elmaradására gondolok. A legfontosabb, hogy ízléses legyen és egységes. Nem kell 12-es betűméretnél nagyobb, maximum a főcímeknél. Ügyeljünk, hogy a bekezdések közti távolságok ugyanakkorák legyenek, ugyanez igaz a sorokra és a margókra is. Használhatunk színeket, de kettőnél több felesleges. Sőt! Egy fehér lapra, fekete betűvel készített, "minimál" stílusú önéletrajz is kitűnhet a tömegből átlátható, és könnyed megjelenésével. Egy agyonformázott anyaggal különben is inkább csak visszatetszést keltünk mint szimpátiát.

4. BIZALMAS INFORMÁCIÓK HASZNÁLATA

A titoktartási kötöttségeket illik betartani, azok megszegése ugyanis nem vet jó fényt a pályázóra. Magyarországon viszont nem jellemző ezek gyakori előfordulása az önéletrajzokban.

5. HAZUGSÁG

Van benne valami, de Magyarországon azt tapasztalom, hogy az emberek sokszor inkább túl őszinték. Itthon nem nagyon terjedt még el a fókuszálás és a kiemelések fontossága, ezért legtöbbször lelkiismeretesen (szépen, ahogy "megtanulták") leírnak mindent, amit korábban csináltak. Milyen munkahelyeken, mettől meddig dolgoztak, mi volt a feladatuk, stb.

Egyébként is én inkább ferdítésnek nevezném azokat a trükköket, amelyekkel lehet néha találkozni. Ilyen, ha például nyelvtudásunk szintjén túlzunk, vagy, ha olyan dolgokat írunk a munkatapasztalatokhoz, amiket nem is csináltunk, vagy csak belekóstoltunk. A cikk szerinti lódítás az iskolák és a végzettségek szintjeinek megadásánál - nem igazán jellemező itthon.

Azonban az valóban nagyon igaz, hogy kiemelten kell figyelnünk minden egyes leírt szavunkra, mert a mai online világban a munkáltatók szinte bárminek utána tudnak járni. Ellenőrizni tudják korábbi pályafutásunkat, felhívhatják állítólagos munkáltatóinkat, tájékozódhatnak közösségi- és magánéletünkről (közösségi oldalak) és felmérhetik valódi nyelvtudásunkat.
Összegezve: a ferdítések helyett inkább arra figyeljünk, hogy mindig az aktuális munkakörhöz szabjuk pályázati anyagunkat. Ami nem visz előre egy állás esetében, azt inkább ne írjuk bele az önéletrajzunkba!

(Ebben a blogban korábban már írtam a Magyarországon előforduló leggyakoribb hibákról, ezekről IDE, IDE és IDE kattintva olvashatsz)

Pintér Mátyás
önéletrajz-tanácsadó

2014. szeptember 17., szerda

Ne maradj le semmiről! Kövess minket a Facebookon is!

Az Önéletrajz Ügynökség elérhető a Facebookon is!

Lájkold oldalunkat és nem maradsz le semmiről!

Kattints IDE MOST , jelentkezz be és nyomj egy "Tetszik"-et!

2014. szeptember 16., kedd

Figyelj oda, hogy mit írsz az email tárgymezőjébe!

Böngészel a neten, meglátsz egy számodra szimpatikus álláshirdetést. Lelked elönti valamiféle kellemes eufória, miután már bele is képzelted magad az adott munkába. Ezzel a lelkesedéssel megnyitod az email fiókodat, beilleszted az önéletrajzod és elküldöd a jelentkezésed... Ez idáig rendben.

De mit írsz az email tárgymezőbe?

Vigyázz, hogy még véletlenül se csak annyit, hogy 'önéletrajz', hiszen gondolj bele, nagy a valószínűsége, hogy a hirdető cégnek nem csak az az egy szabad pozíciója van, így nem fogják tudni, hogy mire jelentkeztél. Főleg akkor, ha munkaerő-közvetítő ("fejvadász") cég toboroz. Nekik rendszerint több tucat betölthető munkakörük van egy időben. És, ha mindenki "önéletrajzozik", akkor aztán kialakul a káosz.

Tipp:

Ha állást pályázol meg, akkor  mindig tüntesd fel az email tárgymezőjében, hogy mit és mire küldesz.

1. Mit? Pl: jelentkezés, pályázat, stb.

2. Mire? Pl: az asszisztensi munkakörre, kereskedelmi igazgató pozícióba, hegesztő állásra, stb.

Ennek megfelelően egy használható email tárgymező valahogy így néz majd ki:

"Jelentkezés az ügyfélszolgálati munkatárs állásra"

Így biztos lehetsz benne, hogy anyagod az illetékesnél landol majd és nem veszik el a rengetegben. Ellenkező esetben lehet, hogy az önéletrajzodat egyszerűen csak belehelyezik egy "nem tudom mire", vagy egy "akármi" feliratú mappába...

Ugye nem szeretnéd ezt?

(Természetesen az első és legfontosabb, hogy minden álláshirdetést figyelmesen olvass el végig, hiszen egyes cégek külön kérik, hogy az abban megadott kódot/referencia számot tüntesd fel a tárgymezőben)

Pintér Mátyás
önéletrajz-tanácsadó
szövegíró


2014. szeptember 10., szerda

Könyörgöm, ne ilyen nevekkel ments el önéletrajzod!


Biztosan van már a gépeden valahol egy korábban elkészített önéletrajz. Az is lehet, hogy most fogsz majd írni egyet. A lényeg, hogy kerüld az alábbi megnevezéseket önéletrajzod elmentése során:

'Önéletrajz'

Pedig ez ésszerűnek tűnik, de szerinted, ha az állásra jelentkezők nagy része egyszerűen csak önéletrajz-ként küldi el pályázatát, akkor a munkaerő-toborzással foglalkozó szakember hogyan fog Téged megtalálni? Honnan tudja majd később a 62 db 'önéletrajz' közül, hogy melyik a Tiéd? Ne nehezítsd meg a dolgát, magaddal pedig ne szúrj ki.

'Apu önéletrajz'

Még rosszabb! Ezek szerint apu nem tud, vagy nem is akar önéletrajzot írni. Ez pedig nem egy pozitív előjel már rögtön a legelején. Azt feltételezi, hogy apunak majd a munkában is fogni kell a kezét... (De ugyanez vonatkozik 'anyu önéletrajzára' is.) Elvégre apu egy önálló, határozott és magabiztos munkaerő, nem igaz?

'Laci önéletrajz'

Vagy Pisti, Saca, Marcsi, tibi01, harcos, virágszál önéletrajz és társai. Ez nem az óvodai játszótér, ahol éppen a csúszdán való lecsúszásra kell jelentkezni. Te éppen egy állásra pályázol, ahol a komoly szándék alapvető elvárás.

Rendben, de akkor mi a megfelelő formátum?

Teljes név mindenképpen:

pl: Kovács István

Pontosíthatjuk:

pl: Kovács István önéletrajz

És lehetünk profik is:

Pl: Kovács István értékesítő önéletrajz

Így aztán Kovács Istvánra már azelőtt értékesítőként tekintenek, mielőtt elkezdenék olvasni az anyagát... Ezzel a húzással pedig máris három lépéssel a többi jelentkező előtt jár.. Nem rossz előny. Érdemes kihasználni.

Szeretnéd, hogy álláspályázatod és önéletrajzod profi legyen?
Először is, lájkold Facebook oldalamat IDE KATTINTVA
Vagy írj nekem:
Pintér Mátyás
oneletrajzugynokseg@gmail.com


2014. szeptember 9., kedd

Állásra jelentkezel? Rendben, de elég egyetlen csatolmány!

Bizonyára már Te is találkoztál olyan álláshirdetéssel, amelyben kérték, hogy küldd el a fényképes önéletrajzodat, a motivációs leveledet és mondjuk a bizonyítványaid másolatát.

Lássuk csak: ez így önmagában is minimum 3 csatolmányt jelent, ez pedig rizikós.

Miért?

Mert, ha mindent külön-külön csatolsz az email mellékletébe, akkor nagy esélye lesz annak, hogy a felvételekkel és a beérkezett pályázatokkal foglalkozó szakember egyszerűen meg sem nyitja az összes dokumentumot. Szimplán azért, mert rengeteg levelet kap nap mint nap, és nem akar minden egyes beérkező levél esetén 3-4 csatolt dokumentumot megnyitogatni. Rákattint arra, amely nagy valószínűséggel az önéletrajzod és csakis azt fogja átnézni.

Mit tehetsz?

Íme egy jó tanácsa arra az estre, ha a hirdető cég több dokumentumot is kér a jelentkezéshez:

Amit csak lehet, egyetlen dokumentumba ments el! Alapeset, hogy motivációs levelet is kérnek az önéletrajzzal együtt. Ezt úgy oldd meg, hogy nyiss egy üres Word dokumentumot, majd az első lapjára írd meg a motivációs (vagy más néven kísérő) levelet, a másodikra pedig az önéletrajzod készítsd el. Ha megvagy, egyszerűen ments el és máris egyetlen dokumentum fogja tartalmazni mindazt, amit korábban legalább kettőben küldtél volna el.

Azt pedig ugye mondani sem kell, hogy "bármit" beilleszthetsz ebbe az egyetlen csatolmányba.

Látod, ilyen egyszerű, viszont ezáltal teljesen biztos lehetsz abban, hogy meg fogják nézni a komplett pályázati anyagodat!

Szeretnél segítséget kérni pályázati anyagod megírásához?

Írj nekem, várom leveled: oneletrajzugynokseg@gmail.com

Pintér Mátyás - önéletrajz tanácsadó, szövegíró

2014. szeptember 8., hétfő

Önéletrajz? Motivációs levél? Íme egy rövid, de annál remekebb írás

Ide kattintva egy nagyszerű írást találhatsz, hogy milyen trükkökkel tűnhetsz ki egy-egy álláspályázat során. A kedvenceim:

  • Nem a cég kell neked, hanem Te kellesz a cégnek!
  • Tüntesd fel magad értékesnek!
  • Anyagod legyen rövid!
  • Ne használj sablont!

Én sem győzöm ezeket hangsúlyozni... Szóval KATT IDE!

Segítséget kérsz álláspályázatod elkészítéséhez? Írj nekem: oneletrajzugynokseg@gmail.com

2014. szeptember 1., hétfő

Önéletrajz-evolúció, avagy milyen egy modern álláspályázat?

Ami már a múlté


Ha szüleinktől, nagyszüleinktől önéletrajzot kért egy munkahely, vagy a hivatal, akkor fogtak egy darab papírt és nekikezdtek: Nevem, születtem, édesanyám neve, születési helye, munkahelye, édesapám adatai, általános iskolám, miért oda jártam, mit szerettem, milyen kalandos volt az életem, melyik gyárban dolgoztam stb.
Jó sok folyó szöveg, ami a csövön kifért. Bekezdés, tagolás, fókuszálás nélkül.

Aztán megváltozott minden: a világ, a gazdaság, a cégek, és ezáltal az elvárások is. Szépen lassan mindenki belátta, hogy az információt zúdító megoldás már nem megfelelő, mással kell próbálkozni. 

Az "amerikai típusú" önéletrajz fénykora


A tagoltabb, szellősebb önéletrajzok nagyjából 15-20 éve kezdtek elterjedni, "amerikai típusú" önéletrajz néven. Ezeknek két nagy, jól elkülöníthető fajtája van: az egyik, és egyben a leggyakrabban használt a kronologikus (a korábbi munkahelyek időrendben történő felsorolására fókuszáló), a másik pedig az úgynevezett funkcionális (az eddigi életút során megszerzett kompetenciákat és az egyes szakterületeket előtérbe helyező) önéletrajz. Ma az emberek legnagyobb többsége ezeket alapul véve készíti el saját jelentkezését.

 Néhány példa a már tagolva készített önéletrajzra.

Igen ám, de talán fel sem tűnt, hogy azóta a világ ismét alaposan megváltozott. És, mivel ma már mindenki az "amerikai típusú" önéletrajzokat használja, ezért nem sok esélyünk van kitűnni a szürke tömegből egy-egy álláspályázat során. Gondoljunk csak bele: a hirdető cégek több száz, ugyanarra a sablonra készülő önéletrajzot kapnak nap mint nap. Ebből a fantáziátlan masszából pedig nem könnyű választani, ez pedig azt is jelenti, hogy gyakorlatilag esélyünk sincs bejutni egy áhított állás felvételi elbeszélgetésére. Szinte észre sem veszik pályázatunkat a többi "amerikai típus" közt.

Itt a legmodernebb megoldás: a célzott önéletrajz


Ha nyitott szemmel járunk a világban észrevehetjük az időről-időre változó divathullámokat. Szinte minden évnek megvan a sajátos színvilága, arculata, betűkészlete, szóhasználata, trendje. Jól tesszük, ha ezekhez az aktualitásokhoz igazítva állítjuk össze önéletrajzunkat, hiszen ezáltal is jelezzük, hogy modernek és rugalmasak vagyunk. 

Nem elég viszont a külsőségekre adni, fontos a tartalom is: a tényszerű megfogalmazás (például a szakmai tapasztalataink tárgyilagos felsorolása) már a múlté. A munkáltatókat nem az érdekli, hogy miket csináltunk korábban, hanem az, hogy milyen eredményeket értünk el, milyen értékeink vannak, amelyekből ők majd hasznot húzhatnak.


Úgy kell tehát bemutatni magunkat, mint egy értékes, "elejtendő" zsákmányt. Nekünk kell lenni a kiszemeltnek a sok-sok álláspályázó között. Különböző szövegírási fortélyokkal és bizonyos részletek ügyes domborításával viszont óriási sikereket érhetünk el. A célzott önéletrajz tehát továbbra is lazán szerkesztett és szellős, viszont mindig a konkrét, megpályázandó munkakörre van elkészítve. Szinte ki van rá hegyezve, "be van célozva". Emellett testre szabott, az eredményekre és az értékekre helyezi a hangsúlyt és szakmailag csábítónak mutatja be a jelöltet. Szükség esetén egyedi kiemeléseket, vagy jól megválasztott képeket, illusztrációkat használ.

A jövő tehát a célzott önéletrajzoké. Célzott, amely először a felvételiztető fejébe, majd pedig az áhított állásba juttat minket. 

Ha érdekel, hogy hogyan lehet a te "régi" önéletrajzodból is célzottat készíteni, írj nekünk: 
oneletrajzugynokseg@gmail.com

(A bejegyzésben található képek illusztrációk, céljuk, hogy szemléltessék, hogy milyen alapvető változásokon megy keresztül az önéletrajz-írás)