2014. október 16., csütörtök

Tudtad, hogy mindenki értéket teremt? Igen, még Te is!


Önéletrajzodban kommunikálj úgy, hogy meglássák Benned és munkádban a leendő hasznot! Ehhez pedig az kell, hogy a másik fél, jelen esetben a kiszemelt cég és az új főnököd fejével gondolkodj. Mit tippelsz, vajon mit szeretnének kapni munkádtól? Milyen értéket „teremtesz” majd nap mint nap? Ha sikerül ezt egy-két rövid, frappáns mondattal megfogalmaznod, akkor sokkal-sokkal többet érsz majd az álláspiacon, mint a többi jelentkező.

De hogyan adja el magát például egy takarítónő? Hogyan teremthet értéket már az önéletrajz-írás során?

Több módszer is jól jöhet, ilyen például:




            1. Ha jelenlegi munkájáról ír:

 „Úgy dolgozom, hogy munkámmal senkit nem zavarok, soha nem vagyok „láb alatt”. Igaz, hogy szinte észrevétlen vagyok, de a tükör mindig ragyogó, az asztalok mindig pormentesek és a sehol nem látni zsíros ujjlenyomatot. A kollégáim hirtelen felmerült igényeit, pl. kiborult kávé feltörlése, elfogyott tisztítószer pótlása, időjárás miatti sűrűbb felmosás – azonnal megoldom.” 
  
2. Ha a jövőt vázolja fel:

„Minden reggel friss illatú, tökéletesen tiszta iroda fogadja majd Önt, ezáltal sokkal hatékonyabban tud majd dolgozni és eredményesebben tárgyalni. Nem kell többé aggódnia, mert mindig üres szemetes, csillogó kávéscsészék, foltmentes, tökéletesen átlátszó ásványvizes poharak várják majd. Üzletfelei és tárgyalópartnerei is el lesznek ragadtatva - majd meglátja.”
 
      3. Ha más valaki szavaival dicséri (értékeli) a saját munkáját:

A főnököm egyik tárgyalópartnere egyszer elismerően megjegyezte: „Ez igen, ki takarít itt? Add meg a számát, dupla pénzért átcsábítom magamhoz! :) ” Vagy: „Ilyen tiszta irodában nem is jártam még!” „Hm, nagyon szeretem a bútorápoló szereknek ezt a könnyed illatát, mindig öröm ide jönni”. „Végre, nálatok mindig van mentes ásványvíz is, nem kell külön kérnem és nem csapvizet hoznak..”

A lényeg: Mindig gondolkodj a másik fejével és tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket: 

Mit várhatnak el tőlem?
Mit akar olvasni rólam a leendő főnököm?
Mi az, amit a többi jelentkező biztosan nem fog leírni önéletrajzába?

Kérdésed van? Írj nekem: oneletrajzugynokseg@gmail.com
Pintér Mátyás
Kövess Facebookon is IDE KATTINTVA.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.